Labels

Sunday, March 18, 2012

"My Little Giveaway"

Views

 Tarikh Tutup : 1 Mei 2012.

" My Little Giveaway dianjurkan oleh

Saturday, March 17, 2012

GuGurl GiveAway by Anis Athia

Views
 

GuGurl GiveAway by Anis Athia
j0m j0in jugak ye..
klik barnner c0mel ataz nim ye kalau na j0in..
(-^_^-)

Wednesday, March 14, 2012

GIVEAWAY 2012 BLOG LISA AFHA

Views

Random Giveaway by Nabilah Said

Views
 


~~>PIHAK SPONSOR:
~~> Mid Vill
~~> Nanakimie
~~> Alisa
~~> Wan Hazel


Senarai Hadiah :
1) Kasut Eksklusif dari Agape Boutique (kasut lelaki/perempuan : boleh pilih sendiri) (TOP REFERAL) - satu pemenang
2) Cenderamata dari Jepun dari Mid Vill ~ 2 pemenang
3) Brooch Eksklusif dari Efa Shawls - 3 ~ 5 pemenang
4) Satin Shawls Eksklusif dari Nabilah Said ~ 2 pemenang
5) Baju Berkolar dari Nabilah Said (men's wear) ~ satu pemenang
6) 3 Header & 2 Blogskin dari Alisa ~ 5 pemenang
7) Doodle Eksklusif dari Wan Hazel ~ 1-2 pemenang
8) Topup dari Nanakimie ~ satu pemenang

Tuesday, March 13, 2012

Akira Yoshizawa

Views
 
 
 
 

cantek tak??
cantik kan??


kenal tak sape dalam pic atas nim??
dye la Akira Yoshizawa..
sape Akira Yoshizawa??
dye larh yg buat origami2 yang kat atas ni..
untuk pengetahuan korang,,
Akira Yoshizawa, merupakan origamist, yang dianggap sebagai Grandmaster of origami. Dia dikreditkan denganmeningkatkan origami dari kraf seni hidup.Menurut anggaran sendiri yang dibuat pada tahun 1989, beliau mencipta lebih daripada 50,000 model, yang mana reka bentukyang hanya beberapa ratus diagrammed dalam buku 18. Yoshizawa bertindak sebagaiduta budaya antarabangsa untuk Jepun sepanjang kerjayanya. Pada tahun 1983, JepunMaharaja Hirohito menamakan dia Perintah Matahari Terbit, satu penghormatantertinggi yang boleh diberikan kepada warga Jepun. 
j0m teng0k vedi0 nim dulu..



waah!! hebatkan dye??
sape setuju n suke,,
like j0m..
(-^_^-)

TUT0RIAL: energy saving mode

Views
klik pic diatas untuk lebih jelas

Nampak tak pic kat atas ni??
msty la nampak kan??
hehehe
apa t0o??
nim ialah energy saving mode..
kepada yang masih tak tahu la..
kalau korang tinggalkan
blog nim beberapa 
saat dye akan keluarlah benda yang macam dalam gambar kat atas nim,,
ape faedah buat benda nim??
nak tahu??
faedahnye,,
energy penggunaan web dapat disave kan..
bukan saje2 je taw..

senang jew cara nak buat nim,,
ikot step kat bawah yea.. (-^_^-)
first,,
dashboard ---> design ---> add gardet---> html/javascript
pazt0o..
c0py yang kat bawah nim..

<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'></script><script type="text/javascript">if (window.jstiming) window.jstiming.load.tick('headEnd');</script>
<!-- save your energy --><script language='javascript' src='http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js' type='text/javascript'></script><!-- save your energy end --><script type='text/javascript'></script><script type='text/javascript'></script> 

paste kat ruang t0o
dan save..
siap!!

angry bird.. 0o0o.. angry bird..

Views
 

heheeh.. kenal tak pic ape kat atas nim??
c0mfirm tak kenal..
sape la tak kenalkan??
yang tak tahu mybe dye duduk dalam gua kowt??
hakhakhaxxx (gelak tak siuman)

 
yang nim paling cantik..
c0melkan2??
kehkehkeh..
mimi pown suke (mcm budak2 kn??)
eee.. t0l0ng eh,, tak la.. bukan mcam budak2 la
kalau mcm budak2 npew orang yang tengah
bace entry nim pown suke??
hehehe.. lupe pulak!!
yang bace entry nim memeng budak2 pown..
 
hehe..
mara ke??
hehe.. gurau je larh.. 
 

keh..keh..keh..
mimi b0wink la...

 
tak tahu nak post ap..
mimi online fb
ada nampak pic nim kat wall mimi..

klik gambar ni untuk lebih jelas

p/s:mimikoksekokdamharini#

kamus klate:
koksekokdam=mengarot




Sunday, March 11, 2012

TUTORIAL; letak music player style kawaii..

Views
mule2 klik link nim dulu yea,,
sini yea..
paz t0o pilih c0lour yg korang suke..
paz t0o klik edit playlist..
masukkan tajuk lagu and url lagu..
tak tahu url lagu yang mane..
teng0k contoh bawah nim..


pergi dekat Configure Settings pulak..
tiru sebijik macam gambar kat bawah nim ye..






tekan d0ne!!
c0py!!
macam bawah ni..



paz too Log In --> Dashboard --> Design ---> Add Gadget ---> Html/JavaScript

Paste yang korang copy tadi
Dah paste , Save..
siap!!

TUTORIAL:Remove timeline,,

Views


hurm.. mimi tak berapa sihat la..
nak tak nak cakap banyak..
korang pergi la kat link ni ye..
klik bawah sini,,


korang klik la kat gambar t0o yea..
kalau korang gune mozila,, klik kat gambar m0zila..
kalau gune chrome klik kat chrome,,
same jugak dengan ie ye..

mintak sumbangan korang ye..
like kalau suke..


Saturday, March 3, 2012

putus cinta?? kecewa???

Views

mesti antara korang pernah putus cinta kan??
nampak tak bawah atas nim??
t0o doa untuk mengatasi kekecewaan nyea..
bukan sahaja putus cinta.. tapi kalau korang kecewa tak kiralah apa sebab nye..
korang boleh bace d0a nim..
nim antara ikhtiar yang boleh korang buat untuk atasi kekecewaan t0o..
first,,
letak tapak tangan pada dahi atau dada,,
lepas t0o,,
baca doa yang kat atas nim..
dah sudah bace..
gengam tapak tangan buat isyarat membuang..

oke lah yea,, serba sedikitilmu yang mimi ada untik kongsi dengan korang..
mybe ada yang dah tahu dah.. 

like and share kalau sudi yea.. (-^_^-)


TIPS

Views
serba sedikit tips2 yang mimi tahu untuk dikongsikan bersama korang yea..


~tips belajar~








~tips love yea~


TIPS:Jika Fikiran Korang kosong Dalam Peperiksaan

Views

Jika fikiran anda pergi kosong dalam peperiksaan
Apabila anda melihat soalan anda tidak boleh menjawab dan fikiran anda akan hilang dan kosong, lari panjat pokok yea jangan panik!
first...
Hanya duduk, menutup mata anda dan mengambil beberapa nafas dalam untuk menenangkan diri anda.

Cuba untuk berehat dan, apabila anda sudah bersedia, baca semula soalan atau bergerak ke soalan yang lain.

Ingat yea!!, lebih baik untuk menulis sesuatu daripada tidak menulis apa2!

Friday, March 2, 2012

Dear,addmath..

Views

exam..
ape?? EXAM!!
ouh tidak.. macam mane ni??
sendiri urus la.. padan muke kau.. 
ad0oi!! masalah2
takut nye.. 
dah form4 periksa dah tak same macam dulu..
memang takot la..
dalam kelas pon tak berape boleh lepas sangat..
macam mane exam nanti..
lebih2 lagi.. addmath..
mampos la nampak nye..
huh!!
nim la matapelajaran yang mimi ambik..
9 je.. tapi.. banyak yang tak boleh lepas..
tengok je lah keputusan nanti kan??
yang penting dah usaha..
kan3??
sape setuju??
picit hidung..
hehe..
jangan berhenti!!
cute la..

  • bahasa melayu
  • bahasa inggeris
  • pendidikan islam
  • matematik
  • matematik tambahan
  • kimia
  • biologi
  • fizik
addmath la yang paling menstres kan..
ada sape2 yang pandai addmath tak??
sudi tak ajar mimi??
sape sudi..
cepat ketawa cute..
wa.. cute nye.. cute nye..
hehehe..


#takde kerja juz nak hilangkan takut hantu exam
Hehehex